Zgodovina podjetja ContiTech

Naše poreklo. Temelj zamisli.

Zgodovina podjetja ContiTech

Družba Continental je bila ustanovljena leta 1871 v Hannovru. Tukaj so naši predhodniki izdelali prvo zračnico za kolo v Nemčiji, znanstveniki pa izumili prvo avtomobilsko pnevmatiko. Oba izdelka sta veljala za novost na tržišču in podjetje Continental je postalo vodilni proizvajalec pnevmatik.

Poleg proizvodnje pnevmatik podjetje slovi tudi po tehničnih izdelkih: Ko je julija leta 1900 v zrak poletel prvi nemški cepelin, so za zatesnitev plinskih celic uporabili material za balone podjetja Continental. Izdelani so bili novi blažilniki nihanj iz spoja kovine in gume, ki so ublažili nihanja in zagotovili precej varnejšo in udobnejšo vožnjo.

Naše tiskarsko sukno s stisljivo plastjo že desetletja sodi med priznane izdelke tiskarjev povsod po svetu. Pogonski jermeni zagotavljajo varen prenos moči pri vedno močnejših motorjih.

Vibracijska tehnika v sistemih pnevmatskega vzmetenja predstavlja rešitev za vpetja gospodarskih in tirnih vozil, tekočine v vozilih in strojih pa se pretakajo po ceveh podjetja Continental. Podjetje Continental poleg tega proizvaja tudi izdelke za rudarstvo: Transportni pasovi iz jeklenih vrvi omogočajo hitrejši transport surovin in pomenijo pravo revolucijo za rudarsko industrijo.

Na podlagi uspeha teh izdelkov se je področje proizvodnje tehničnih izdelkov leta 1991 osamosvojilo in ustanovljeno je bilo podjetje ContiTech.

Leta 2004 je ContiTech AG postal vodilni specialist v svetovnem merilu na področju tehnologije predelave kavčuka in plastike izven segmenta proizvodnje pnevmatik.

V letu 2008 so bile ContiTechove rešitve za trajnostno mobilnost na področjih pogonske tehnike, notranje opreme, vpetja in tehnologije fluidov vgrajene v avtomobil prihodnosti.

Continental completed acquisition of the American rubber company Veyance Technologies Inc., in Fairlawn, Ohio, on January 30., 2015. With the most important acquisition in the company's recent history, the international automotive supplier, tire manufacturer and industry partner is strengthening its worldwide industrial business.

 

Continental-Caoutchouc- & Gutta-Percha Compagnie: ustanovitev leta 1871 v Hannovru.